Nauka iza Forbrain tehnologije

Forbrain je uređaj za učenje, koji naučno dokazano poboljšava kognitivne procese i rezultate kao što su kvalitet glasa, diskriminacija zvuka, mucanje, opšte kognitivno funkcionisanje i sposobnost čitanja. Kreiran od strane vlasnika Tomatis® metode, Forbrain koristi glas da obuči mozak da efikasnije obrađuje senzorne informacije. Od trenutka kada progovorite, uređaj modulira zvuk vašeg glasa pomoću dinamičkog filtera. Ova revolucionarna tehnologija analizira i poboljšava glas, pojačavajući frekvencije i ritam. Slušalice vam odmah prenose zvukove nazad kroz koštanu provodljivost preko temporalnih kostiju, što trenira moždanu petlju slušnih povratnih informacija.

Pozicioniranjem slušalica na kost ispred uha (levo i desno), a ne na ušnu školjku menja se auditivni put zvučnih informacija do mozga. Ugradni elektronski dinamički filter blokira zvukove iz spoljašnje sredine, izoluje ih, a pojačava glas korisnika dajući nervnom sistemu kompletnu senzornu informaciju. Glas, obrađen kroz filter, prenosi se kroz kost koštanom provodljivošću (a ne kroz vazduh i vazdušnom provodljivošću) do nervnog sistema i mozga.

Govoreći ili čitajući naglas uz Forbrain, raste slušno opažanje, pažnja i sama motivacija. Ova povećana sposobnost prerade takođe podstiče verbalnu fluentnost i izražavanje. Kada se govori ili čita putem Forbrain sistema, vaš vlastiti glas aktivira slušne puteve u mozgu i omogućuje vam lakši pristup memoriji reči u vašem vokabularu.

Razvijena od strane stručnjaka, ova metoda koristi napredne tehnologije i zahteva isključivo licencirane terapeute za njenu primenu.

Benefiti Forbrain tretmana

Forbrain je pogodan za ljude bilo kog uzrasta ili nivoa sposobnosti, koji žele da razviju svoju komunikaciju, pamćenje i pažnju, kao i druge srodne veštine. Forbrain optimizuje ovaj slušni proces i ponovo obučava mozak da značajno poboljša:

  • Govor i komunikacija
  • Pažnja i fokus
  • Memorija
  • Učenje
  • I mnogi drugi kognitivni procesi