Ako iz bilo kog razloga posumnjate da vaše dete kasni u govoru (nema prvu reč oko prve godine, ne sklapa rečenice oko druge godine, ili uopšte ne progovara do druge godine), ne izgovara pravilno glasove, ima teškoća u učenju ili imate bilo kakve nedoumice, nemojte čekati! Potražite savet od logopeda! Informisanost i razumevanje problema najbolji je put za formiranje pravilnog stava roditelja i još korak bliže ka otklanjanju poteškoća.

Logoped vam može pomoći u prevenciji ili ranoj dijagnozi poremećaja što je već korak bliže otklanjanju poteškoće. Uz kvalitet tretmana i dobru saradnju roditelja i pacijenata možemo postići najbolje moguće rezultate!

Svako dete je individua za sebe tako da je i tok razvoja individualan. Čak se i deca sa urednim razvojem međusobno razlikuju. To je veoma važno shvatiti i razumeti i zbog efikasnosti tretmana i rezultata koji će se postići.

Kada se treba javiti logopedu?

Ne postoji tačno vreme kada se treba javiti logopedu tako da i fraza Jos je rano - ne postoji. Pravo vreme je kada posumnjate da problem postoji. Obratite se logopedu, potražite savet, a on će vam dati smernice i uputiti vas na najbolji put! Budite samopouzdani, strpljivi, puni vere i ljubavi i ne dozvolite da negativni stavovi utiču na formiranje vaših stavova.
Strpljenje i upornost su najvažniji!